ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ … ΦΑΟΥΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΗΒΑΙΩΝ

trampakoulos

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θηβαίων αποφασίστηκε η πρόσληψη 5 ατόμων στην καθαριότητα  και τα κοιμητήρια του Δήμου Θηβαίων για 8 μήνες..

   Υπήρχε θετική εισήγηση όλων των  υπηρεσιών  για την αναγκαιότητα των προσλήψεων καθώς και η διάθεση  πίστωσης. Παρόλο που η θέση μας είναι να καλύπτονται οι ανάγκες του δήμου με μόνιμο προσωπικό και γνωρίζοντας  ότι οι ανάγκες στην καθαριότητα  είναι διαρκείς  εμείς ως παράταξη  υπερψηφίσαμε τις  8μηνες συμβάσεις  προκειμένου να μειωθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στην καθαριότητα στα όρια του δήμου μας.

    Με ανακοίνωση του Δήμου Θηβαίων, στις 16-12-20, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αίτηση, από 21-23/12/20, για πρόσληψη 4 μηνών.

   Χωρίς να τροποποιηθεί η  απόφαση  της  Οικονομικής  Επιτροπής την  αλλάζουν  και οι 8 μήνες μετατρέπονται- αυθαίρετα- σε 4 μήνες. Θα περιμέναμε από τον κ. Δήμαρχο- ως όφειλε-  να  ενημερώσει όλα τα μέλη σχετικά και να ζητήσει την έγκρισή μας για αυτή την αλλαγή. Δυστυχώς, αποφάσισε και έπραξε παρακάμπτοντας το αρμόδιο όργανο.

  Ζητήσαμε εγγράφως- αλλά τέθηκε ως θέμα και στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής- διευκρινίσεις  για το όλο ζήτημα. Μετά την ερώτησή μας ο κ. Αναστασίου- και πάλι χωρίς να συνεδριάσει ή να ερωτηθούν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής- τροποποιεί την απόφαση 219/2020 στη diavgeia και αλλάζει την απόφασή της από 8 μήνες σε 4 μήνες. .

      Να τονίσουμε ότι  δεν είναι η πρώτη φορά που δεν ακολουθείται  η προβλεπόμενη από τον νόμο  διαδικασία σε ζητήματα προσλήψεων. Η ουσία είναι ότι  με το πρόσχημα του επείγοντος και του κατεπείγοντος λόγω των υγειονομικών συνθηκών ο έλεγχος της λειτουργίας του Δήμου γίνεται  από ελλιπής έως αδύνατος και ο ρόλος των μελών της αντιπολίτευσης για παρεμβάσεις δυσκολεύει ακόμη περισσότερο.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Σχετικά